Holly Black: Kráľovná ničoho


Názov: Kráľovná ničoho (3. diel férskej trilógie)   
Autor: Holly Black
Slovenské vydanie: Slovart, spol. s.r.o., Bratislava 2020


O knihe: 
He will be the destruction of the crown and the ruination of the throne

Fanúšikovia sa nakoniec dočkali finálnej časti férskej ságy (Folk of the Air Series). V nej sa dozvedáme, ako sa z Cardana stal Krutý princ a Skazený kráľ.
Okrem toho sa Jude podarí odkryť staré proroctvo o skaze Férie a zániku pokrvnej koruny. Pri tom všetkom sa však protagonisti musia vysporiadať aj so zradou generála Madoca.

Otázkou zostáva, či sa podarí Jude a jej priateľom odvrátiť neodvratné. Zachránia trón a Fériu pred blížiacou sa vojnou?


Komentár:
Nuž s Grimou stúpol počet mien, ktoré som aj ja chcela použiť, no už sa vyskytli v tejto sérii, na číslo dva. Niežeby ma to v čomkoľvek limitovalo. Je to len taká moja osobná štatistika.

Každopádne, ako som písala v komentári k predošlému dielu, tento už mal taký pomalší spád. (Oproti predošlým knihám.) Resp. prvá časť knihy, keď bola Jude v exile, sa trochu vliekla, no ku koncu nabrala taký spád, až som mala pocit, že niektoré veci tam boli natlačené a autorka cez ne len tak prebehla.
Verím, že detailnejší popis by ešte lepšie rozvinul potenciál niektorých zvratov. 

Odhliadajúc od toho sa mi aj táto časť dobre čítala. Nikde to neviazlo do neúnostných rozmerov. Alebo mi len sadol autorkin štýl.

Myslím si, že jednotka postavila latku celkom vysoko. No ani trojka neurazila. 

Naopak sa mi páčilo, že ako v rozprávkach, aj tu sa každý dočkal svojho záveru. Bola to rozhodne príjemná bodka na konci vety. 

Akurát škoda, že nie v každom vydaní sú priložené Cardanove listy. (Odkaz pre tých, ktorým by nevadilo, že sa musia popasovať s angličtinou.)




Komentáre

Zverejnenie komentára